opleiding-mbo-beveiliging-ii
opleiding-mbo-beveiliging-ii-boc
opleiding-mbo-beveiliging-2-boc
opleiding-mbo-beveiliging-boc

MBO Beveiliger 2

Als je de volledige MBO 2 opleiding tot beveiliger hebt gevolgd, kun je daarna aan de slag als een allround beveiliger. Dit houdt in dat je zowel op de mobiele surveillance, in de nachtbewaking, als objectbeveiliger, in het geld- en waardetransport en als beveiliger bij evenementen en feesten inzetbaar bent. Een brede opleiding die ervoor zorgt dat je later breed inzetbaar bent.

Theorie en stage

Deze opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een stagegedeelte. BOC helpt je met het vinden van een stageplek. Vaak is het ook mogelijk om met collega's vanuit de Globe Group mee te lopen. Het leerbedrijf vraagt een aspirantenpas aan waardoor je direct al tijdens de theorieperiode als beveiliger stage mag lopen. Onder begeleiding van een praktijkbegeleider wordt het praktijkwerkboek uitgewerkt.

Vakken


Wettelijke Kaders
In dit onderdeel komen bijvoorbeeld: soorten recht, wetboek Strafvordering en Strafrecht, ARBO, wet Persoonsbescherming, wet Wapens en Munitie, Opiumwet en wet Vervoer Gevaarlijke stoffen aan de orde.

Beveiliging van objecten
Denk hierbij aan vakken zoals: Veiligheidssectoren Overheid, Beveiligingsvormen, Beveiliging Objecten, Calamiteiten, Risicoanalyse, Brandpreventie en Blusmiddelen.

Daarnaast komen algemene MBO-examenonderdelen zoals: Nederlands, rekenen, Loopbaan & Burgerschap en twee verplichte keuzedelen aan bod. 

Erkend certificaat

Als je de theorie en de praktijkstage behaald hebt, ontvang je daarna je het erkende certificaat van Stichting Vakexamens voor Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB-certifcaat).

 

Download hier de flyer Opleiding Beveiliger 

   

Meer informatie? Kom naar onze inloopmiddag (iedere laatste donderdag van de maand) of vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze opleidingscoördinator Anja Boode-Neerlaar. Je mag ook je gegevens achterlaten op ons contactformulier.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 62 41 04