BOC BBMI header 2

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Wist je dat niet niet zomaar een brandmeldinstallatie uit mag zetten bij een melding?

Als een organisatie een brandmeldinstallatie in het pand heeft, is men verplicht om intern een Beheerder Brandmeldinstallatie aan te stellen. Als beheerder brandmeldinstallatie dien je het officiële certificaat BBMI te hebben.

De opleiding

In deze cursus leer je onder andere het eerste aanspreekpunt te zijn van brandweer bij brand of bij vals alarm. Jij weet waar alle installaties en sprinklers of brandslangen zich bevinden, en kan samen met de brandweer bepalen of er door de brandweer uitgerukt moet worden. Daarnaast voer je maandelijks een controle uit waarbij je ook preventief onderhoud uitvoert. Een goede training waarin je basisvaardigheden en basiskennis wordt bijgebracht op het gebied van de brandmeldinstallatie. 

Vaardigheden:

  • Controle brandmeldinstallatie
  • Preventieve onderhoudswerkzaamheden
  • Bijhouden logboeken
  • Eerste aanspreekpunt brandweer

Twee weken voor de aanvang van de cursus, ontvang je een aantal opdrachten die je voor de cursus moet afronden. Tijdens de cursusdag leer je alle basisvaardigheden en we sluiten de dag af met een examen. Dit examen moet worden nagekeken en goedgekeurd door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening. Indien je het examen gehaald hebt, ontvang je het officiële BBMI-certificaat.

Inloopmiddag 

Binnenkort starten we weer met de opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI). Wil jij graag meer weten? Kom dan naar onze inloopmiddag (iedere laatste donderdag van de maand). Wil je niet wachten en al eerder een vrijblijvend informatiegesprek over onze opleidingen? Laat dan je gegevens achter op ons contactformulier of bel 0314 - 62 41 04 voor een afspraak. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 62 41 04